Tex Mex Burritos
Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας)
50 λεπτά
Μερίδες
6
Πικάντικη Γεύση
Mild
Υλικά
12
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, συν λίγο ακόμα για να αλείψετε το ταψί
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 350 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες λεπτά
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 φρέσκιες πιπεριές jalapeño, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τις ψιλοκόψετε
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) ανάμεικτα φασόλια σε ήπια σάλτσα τσίλι
- 1/4 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1/8 κουταλιά της σούπας πιπέρι
- 8 Old El Paso™ Super Soft Large Flour Tortillas
- 175 γρ. τυρί Cheddar, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- Old El Paso™ Original Chunky Salsa Mild
Κρέας
- Μοσχαρίσιο
Βήματα Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180oC (160oC για τους φούρνους που χρησιμοποιούν και αέρα), ή στο 4 για τους φούρνους αερίου. Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με λίγο λάδι.
- Θερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι και ψήστε τις πατάτες, σε δυνατή φωτιά, για 5 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε το κρεμμύδι, ανακατέψτε, και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και τις πιπεριές τσίλι, και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέστε τα φασόλια, αλατοπιπερώστε, και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Μόλις φτάσουν σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Μοιράστε το μείγμα στις tortillas, πασπαλίστε με τυρί, και τυλίξτε γυρίζοντας τις άκρες της tortilla προς τα μέσα. Τοποθετήστε τις tortillas σε ένα ταψί, με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω, και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά, έως ότου ζεσταθούν καλά μέχρι μέσα. Σερβίρετε τα burritos με σάλτσα και ξινόκρεμα.
Εξειδικευμένες Συμβουλές
- Τυλίξτε τα burritos όπως θα κάνατε με ένα chimichanga. Έτσι, θα διασφαλίσετε ότι η γέμιση δεν θα τρέξει απ' έξω.