Επιδόρπιο Μπανάνα Σπλιτ σε Tacos Stand 'N Stuff™
Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας)
30 λεπτά
Μερίδες
8
Πικάντικη Γεύση
Mild
Υλικά
12
Υλικά
Μπανάνα Σπλιτ
- Φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
- 1 πακέτο Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff Soft Flour Tortillas
- 8 μικρές μπάλες παγωτό σοκολάτα
- 8 μικρές μπάλες παγωτό φράουλα
- 8 μικρές μπάλες παγωτό βανίλια
- 2 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
Γαρνίρισμα
- 80 γρ. σοκολάτα υγείας
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 150 γρ. σαντιγί
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 16 κεράσια μαρασκίνο, με ή χωρίς το κοτσάνι
Κρέας
- Όχι / Κατάλληλο για Χορτοφάγους
Βήματα Συνταγής
- Ρίξτε 5-6 εκ. φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια φριτέζα, και θερμάνετε στους 180°C. Εναλλακτικά, ρίξτε μέσα ένα κομματάκι ψωμί –αν πάρει χρώμα σε 10 δευτερόλεπτα, το λάδι σας είναι έτοιμο.
- Τηγανίστε τις tortillas, σε δόσεις, για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Έπειτα, αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε σε ένα ταψάκι καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς, προτού σερβίρετε.
- Γεμίστε κάθε tortilla με τις 3 διαφορετικές γεύσεις παγωτού και μοιράστε τις φέτες μπανάνας.
- Βάλτε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, και ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο. Περιχύστε πάνω από το παγωτό και τις φέτες μπανάνας.
- Χτυπήστε τη σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να σφίξει και να γίνει αφράτη. Βάλτε μια μεγάλη κουταλιά πάνω σε κάθε tortilla πριν από το σερβίρισμα, και ολοκληρώστε με τα κερασάκια μαρασκίνο.
Εξειδικευμένες Συμβουλές
- Τέλεια προσθήκη σε αυτό το επιδόρπιο είναι και τα φρέσκα φρούτα, όπως τα φραμπουάζ, τα βατόμουρα και οι φράουλες. Δοκιμάστε το!
Δώστε έξτρα υφή στο πιάτο σας, σερβίροντας με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Τα φουντούκια, τα φιστίκια και τα καρύδια πεκάν ταιριάζουν υπέροχα.